Referenssit

Etusivu > Referenssit > Hakaniemen metroasema

Hakaniemen metroasema

Porthaninkatu 1 00530 Helsinki

Hanke käsittää Hakaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin, lippuhallin ja valvomotilojen saneerauksen sekä talotekniikan uusimisen. Lippuhalliin rakennetaan lisää liiketilaa, asennetaan liukuportaat ja vanhan valvomon tilalle rakennetaan simulaattorikoulutustila. Talotekniikan saneerauksen laajuusalue on suurempi kuin tilamuutosten.

Saneerattava kohde on otettu käyttöön 1982 ja kohde sijaitsee rakenteilla olevan Lyyra-korttelin yhteydessä. Kaksi sisäänkäyntiä integroituu Lyyran rakennuksiin Toisen linjan ja Porthaninkadun risteyksessä.  Tuulikaapeissa Lyyra-hanke rakentaa ulkoseinät ja tuulikaapit raakapinnoille ja HKL:n saneerauksessa toteutetaan verhousrakenteet ja talotekniikka.

Saneeraus toteutetaan neljässä kerroksessa 1.krs, K0, K1 ja K2. kerroksissa.

Bruttoala  1750 brm²

Tilavuus  n. 7000 m³